Merhabalar, bir wordpress yazılımında en büyük zorluklardan biride bir iletişim sayfası hazırlamaktır. Bunun için nelere ihtiyacımız var önce özetle bunlara değinelim.
Dikkat!!! edilmesi gereken bir başka husus ise SMTP gönderiminin sağlabilmesi için site wordpress ana sayfa adresinin www.sitenizinadresi.com olarak ayarlanmış olması gerekiyor. Nasıl kontrol edebiliriz bu ayarı? WordPress yönetim sayfanızda sol menüde yer alan Ayarlar > Genel bağlantılarına tıklayıp açılan sayfada “WordPress Adresi (URL)” ve “Site Adresi (URL)” bölümlerindeki adresleriniz https://www.sitenizinadresi.com(/devamıvarsa) şeklinde olmalıdır.
Öncelikle tabiki wordpress ile kurulmuş bir siteye ihtiyacımız var ,akabinde wordpress yönetim ekranımıza giriş yaparak, sol menüde bulunan Eklentiler bağlantısına tıklıyoruz ve akabinde açılan sayfa veya menüde Yeni Ekle bağlantısına veya butonuna tıklıyoruz ve açılan sayfada Anahtar kelime bölününe Easy WP SMTP yazarak aratıyoruz. Çıkan sonuçlar içerisinde Easy WP SMTP ismindeki eklentiyi yükleyip sonrasında ise etkinleştiriyoruz.
Birde iletişim formunu oluşturacağımız bir eklentiye ihtiyacımız var bu eklentinin adı ise Contact Form 7 eklentisidir. Bu eklentiyide Eklentiler > Yeni Ekle kısmına giriş yapıp arama kutucuğunu Contact Form 7 yazarak arattıktan sonra çıkan sonuçlarda eklentiyi kurup daha sonrasında etkinleştiriyoruz.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra önce Eklentiler > Yüklü Eklentiler sekmesine giriş yapıp Easy WP SMTP eklentisinin (Settings) ayarlarına tıklayıp giriş yapıyoruz.
From Email Address: Bu bölüme sitemizde iletişim için kullanacağımız e-posta adresimizi kullanıyoruz, bu adresin sitenize ait olması gerekiyor örnek sitenizin adresi denedim.tk ise örnek iletisim@denedim.tk olmalıdır. Tabi bu e-posta adresini wnokta hosting yönetim panelinden açmış olmalısınız, açmadıysanız bu adresi WNOKTA panelinizden E-posta işlemleri menüsünü kullanarak oluşturabilirsiniz.
From Name: Bu kısım gönderen adıdır, bu kısımda e-postalar tarafınıza ulaşacağı için yine e-posta adresinizi aynı şekilde girebilirsiniz. örnek alan adımız denedim.tk ise iletisim@denedim.tk olarak giriyoruz.
SMTP Host: Bu kısma mail sunucu adresimizi yazıyoruz. mail sunucu adresinizi bilmiyorsanız WNOKTA yönetim panelinde e-posta işlemleri sayfasından görebilirsiniz veya örnek mail.sitenizinalanadı.com olarak yazabilirsiniz. Şuan yaptığımız örnekte sitemizin adresi denedim.tk olduğuna göre mail.denedim.tk adresini yazıyoruz.
SMTP Port: E-posta gönderim portudur 587 olarak yazıyoruz.
SMTP Authentication: YES seçili olmalıdır. (E-posta gönderimi kimlik doğrulaması gerektirdiği için Evet)
SMTP username: Bu kısma yine ilk başta kullandığımız e-posta adresimizi yazıyoruz iletisim@denedim.tk tabiki siz buraya sitenize ait iletişim e-posta adresini yazmalısınız.
SMTP Password: Buraya e-posta adresinize ait şifreyi yazmalısınız, şifreyi bilmiyorsanız WNOKTA yönetim sayfanızdan E-posta İşlemleri bölümünden şifreyi alabilirsiniz.
Belirtilen bölümleri doldurduktan sonra yaptığımız ayarları kaydetmek için Save Changes düğmesine tıklayıp kaydediyoruz.
Evet bu ayarları yaptıktan sonra artık sitemizden e-posta gönderimi yapabiliyoruz, sıra geldi iletişim formunu ve iletişim sayfamızı yaratmaya, sırasıyla iletişim formunu hazırlamak için ilk yapmamız gerken Eklentiler > Yüklü eklentiler sekmelerine tıklamak, açılan sayfada Contact Form 7 eklentisinin Ayarlar seçeneğine tıklayarak giriş yapıyoruz, açılan sayfada varsayılan olarak gelen İletişim Formu 1 isimli iletişim formunun Düzenle seçeneğine tıklayıp iletişim formumuzu kendimize göre düzenliyoruz.
İlk açılan sayfada Form sekmesinde yer alan mevcut iletişim formumuzun kutucularını ekleyip çıkartabileceğimiz kısımdır. Bu kısımdaki düğmeleri kullarak yeni sorular ekleyebilir veya mevcut form kutucularını kaldırabilirsiniz. Gelelim yapmamız gereken bir değişikliğe,
Post isimli taba tıklıyoruz ve açılan tab da Kime isimli kutucuğa iletişim e-posta adresimizi yazıyoruz örnek iletisim@denedim.tk ve hemen altında yer alan Kimden kısmını ise [your-name] <iletisim@denedim.tk> bu şekilde değiştiriyoruz ve sayfanın alt kısmında yer alan Kaydet düğmesine tıklayarak kaydediyoruz, akabinde hemen sayfanın üstünde yer alan mavi alandaki kodu kopyalıyoruz.
Sayfalar > Yeni ekle kısmına tıklıyor ve açılan sayfada sayfa başlığımızı İletişim Formu olarak dolduruyoruz, akabinde kopyaladığımız kodu sayfanın ortasındaki metin editörüne yapıştırıyoruz. Dilerseniz kalıcı bağlantı adresini düzenleyebilirsiniz. Akabinde hemen sağda yer alan Yayımla düğmesine tıklayarak sayfamızı yayınlıyoruz.
Yayınladığımız sayfayı, yine sayfamızda yer alan bir menü ye eklemek istiyorsak şayet Görünüm > Menüler kısmından giriş yapıp Sayfalar kutucuğundan oluşturduğunuz sayfayı seçip Menüye ekle düğmesine tıklayarak sayfaya üst menü veya alt menünüzden bağlantı verebilirsiniz.
2 yorum
Ali BEY · Ocak 3, 2019 10:29 am tarihinde
Tamda araştırdığım bir konuydu . Teşekkür ederim 🙂
Hakkı · Ekim 27, 2020 11:27 am tarihinde
Şık tasarımı çok hoşuma gitti. Hemen deniyorum. Teşekkürler 🙂